Eurochef har ikke meget håb inden græsk skæbnemøde

Det er en usædvanligt fåmælt græsk finansminister, der torsdag ankommer til et møde, der kan være afgørende for Grækenlands fortsatte skæbne som euroland.

- Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank, sagde for nogen tid siden helt korrekt, at euroen skal være en succes alle steder for at være en succes noget sted.

- Det er helt på kornet, og vi vil i dag præsentere den græske regerings idéer i så henseende. Målet er at erstatte dyr uenighed med effektiv enighed, siger Varoufakis.

Eurogruppens chef, den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem, ankommer til mødet med en bemærkning om, at han "ikke har meget håb" om, at der bliver indgået en aftale om den græske gæld torsdag.

- Næste skridt for at indgå en troværdig aftale - og også en økonomisk bæredygtig aftale - er nødt til at komme fra den græske side, siger Dijsselbloem.

Den slovakiske finansminister, Peter Kazimir, siger åbent, at han er træt af hele den græske gældssag.

- Vi er nødt til at være ærlige over for Grækenland og over for os selv. Der er ikke tid til julelege længere. Grækenland er nødt til at se realiteterne i øjnene. Det kan godt være, de ikke bryder sig om det. Og det gør vi måske heller ikke. Men vi kan ikke snyde virkeligheden.

- Når regningen skal betales, er der ting, man må gøre. Det må man bare. Man kan ikke snyde, siger Kazimir og minder om, at han er katolik, "så jeg tror på mirakler".

Også Irlands finansminister, Michael Noonan, ankommer til mødet med dyster mine. Noonan siger, at eurolandene ikke synes stemt for at gå længere end de kompromisforslag, der allerede er præsenteret.

- Jeg ser ikke bevægelse ud over det punkt. Næste skridt er at forberede "plan B", siger Noonan og medgiver åbent, at Irland allerede søger rådgivning fra Den Europæiske Centralbank og andre om, hvad man gør, hvis Grækenland forlader euroen.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, siger også indirekte, at der bliver arbejdet med nødplaner.

- Men man skal ikke tale højt om alt, siger Schäuble.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip