Eurogruppe vil se græsk lovgivning før ny forhandling

Grækenland må meget hurtigt vedtage nye reformer og ny lovgivning, før der kan indledes forhandlinger om en helt ny støtteordning for det kriseramte land.

Det er den melding, som eurolandenes finansministre giver videre til topmødet søndag eftermiddag og aften for eurolandenes stats- og regeringschefer.

Konklusionen på finansministrenes møde tidligere søndag er, at den græske regering og parlamentet senest på onsdag 15. juli skal have vedtaget en række reformer sammen med andre nødvendige lovændringer, før nye forhandlinger kan komme på tale.

Desuden er der konkrete krav til ambitiøse græske skridt, blandt andet når det gælder privatiseringer.

Finlands finansminister, Alexander Stubb, siger efter mødet i eurogruppen, at han nu ser mere optimistisk på muligheden for, at eurotopmødet søndag aften kan enes om en aftale for Grækenland.

- Vi har formuleret et meget ambitiøst forslag til stats- og regeringscheferne. Vi har taget et godt skridt fremad, og bolden er nu på ledernes banehalvdel, siger Stubb.

Eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, skulle ved starten på eurotopmødet orientere lederne om konklusionen på mødet.

- Vi er kommet langt og har løst en masse problemer, men der er stadig nogle spørgsmål tilbage. Nu vil vi informere lederne, så de kan diskutere og forhåbentlig tage en beslutning omkring de sidste spørgsmål, siger Dijsselbloem.

Eurogruppen har udarbejdet et fire sider langt dokument, der meget præcist udpensler de krav, som Grækenland skal opfylde for at kvalificere sig til forhandlinger om en ny støtteordning.

Dokumentet indeholder dog en række parenteser, hvor finansministrene sparker deres uenigheder videre til eurotopmødet, som søndag aften skal forsøge at udfylde de svære huller i dokumentet.

/ritzau/

Dagens Gossip