Eurogruppen godkender forlængelse af græsk lån

Skrevet af admin

24/02/2015

Mest læste i dag

De 19 finansministre i eurogruppen har tirsdag godkendt forlængelse af Grækenlands lånepakke.

I flere af eurolandene skal låneforlængelsen dog godkendes i de nationale parlamenter inden lørdag, hvor den nuværende aftale udløber.

- Efter beslutningen på eurogruppens telekonference kan de nationale procedurer for forlængelse af det græske program gå i gang, skriver kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, på Twitter.

Den græske regering afleverede tirsdag morgen en længe ventet liste med forslag til økonomiske reformer, som var et krav, for at landet kunne få forlænget den eksisterende lånepakke med fire måneder som ønsket.

Eurogruppen skriver i en udtalelse, at listen over reformforslag er tilstrækkeligt omfattende, men at den skal finpudses frem til udgangen af april.

- Grækerne har et tungt løft at tage inden slutningen af april. Vi vil alle se tallene nu, skriver den slovakiske finansminister, Peter Kazimir, på Twitter.

Finansministrene gennemgik et seks sider langt dokument underskrevet af den græske finansminister, Yanis Varoufakis, som blandt andet lover at konsultere EU inden større reformer.

Forlængelsen af lånepakken skal vinde tid til at forhandle om en helt ny aftale med endnu flere lån, hvor den græske regering vil forsøge at levere på sine valgløfter om mere lempelige besparelser.

/ritzau/