Eurogruppen stadig langt fra at løse græsk gældsdrama

Eurolandenes finansministre er langt fra politisk enighed om en løsning for Grækenland. Der er ikke planlagt nye møder før mandag, siger eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, kort efter midnat i Bruxelles.

Det var ikke planen, at ministrene onsdag skulle enes om en færdig løsning for at bilægge uenigheder med den nye græske regering, der er gået til valg på at få omlagt sin milliardgæld til internationale långivere.

Men håbet havde været, at man i det mindste kunne enes om en tidsplan og dermed sætte eksperter i gang med at se på elementer i en mulig løsning.

Men Dijsselbloem erkender, at man end ikke kunne nå så langt, at eksperterne kan sættes i gang. Derfor er der ikke planlagt yderligere møder, før eurolandenes finansministre efter planen mødes i Bruxelles igen på mandag.

- Jeg kan ikke rigtig sige noget om en beslutning. I må have tålmodighed lidt endnu. Vi fortsætter vores forhandlinger på mandag.

- Vi har gjort en del fremskridt i forhold til at forstå, hvor alle står. Men ikke nok til at gøre noget færdigt, siger Dijsselbloem og afviser at give detaljer om, hvad eurolandenes finansministrene har talt om.

Han siger dog, at der er udbredt vilje til at forlænge det eksisterende hjælpeprogram, som udløber med månedens udgang. Det er netop forlængelsen af programmet, Grækenlands nye regering har været imod, fordi der følger skrappe betingelser med.

/ritzau/

Dagens Gossip