Eurogruppens chef genvalgt midt i græsk drama

Den hollandske finansminister har fået bred støtte fra sine europæiske kolleger for sin håndtering af den græske gældskrise, og denne opbakning har mandag udmøntet sig i et genvalg på formandsposten i eurogruppen.

Eurogruppen skriver i en erklæring, at Jeroen Dijsselbloem er genvalgt, og det bekræfter hollænderen på Twitter.

- Jeg takker mine kolleger for deres støtte og samarbejde, og jeg ser frem til endnu en periode som formand for eurogruppen, skriver Dijsselbloem.

Den spanske finansminister, Luis de Guindos, var også opstillet til formandsposten.

Den 49-årige hollænder blev enstemmigt valgt for en periode på to et halvt år. Han har siddet på formandsposten siden januar 2013, hvor han afløste Luxembourgs daværende premierminister, Jean-Claude Juncker, der siden er blevet formand for EU-Kommissionen.

Valget har fundet sted under et eurogruppemøde i Bruxelles, hvor de 19 eurolandes økonomi- og finansministre har arbejdet videre med fundamentet for den aftale, der skal føre til forhandlinger om et nyt støtteprogram til det kriseramte Grækenland.

På vej ind til mandagens møde gav en række af de øvrige økonomi- og finansministre udtryk for, at den hollandske finansminister har leveret et solidt stykke arbejde.

Kun den slovakiske finansminister, Peter Kazimír, ville dog på forhånd sige, at han ville støtte Dijsselbloem frem for Luis de Guindos.

- Jeg er begejstret for hans stil. Han er en dygtig fyr. Han har gjort det fantastisk under krisen i eurozonen, siger Kazimír.

På et pressemøde i Bruxelles siger Dijsselbloem, at det vil tage "fire snarere end tre uger", før det græske låneprogram kan være forhandlet på plads.

- Vi har igangsat arbejdet med at færdiggøre aftalerne for overgangslån. Vi har nedsat en ekspertgruppe, som allerede har taget fat på opgaven i dag, og de fortsætter i aften.

- Det er meget komplekst. Vi har endnu ikke fundet nøglen til dette problem, siger Dijsselbloem.

/ritzau/

Dagens Gossip