Eurolande afbryder krisemøde og fortsætter søndag

Eurolandenes finansministre har afbrudt deres krisemøde om Grækenland omkring midnat natten til søndag. Mødet fortsætter igen søndag klokken 11.

Efter planen skulle eurogruppen, der består af de 19 eurolandes finansministre, på lørdagens møde i Bruxelles sige ja eller nej til at indlede forhandlinger om et nyt støtteprogram for Grækenland. Men ministrene er endnu ikke enige.

Formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger, at arbejdet med at vurdere de reformer, som Grækenland vil gennemføre for at få et ja til en ny støtteordning, er i fuld gang.

- Vi havde en tilbundsgående diskussion om det græske forslag, spørgsmålet om troværdighed og tillid. Vi har ikke færdiggjort vores diskussion, så vi forsætter arbejdet i morgen (søndag, red.) klokken 11. Det er stadig meget svært, men arbejdet er i gang, siger Dijsselbloem.

Den finske regering risikerer at blive sprængt over spørgsmålet om, hvorvidt Grækenland skal have lov til at låne flere penge eller ej, skriver det finske nyhedsbureau, FNB.

Finland skulle være parat til midlertidigt at sende Grækenland ud af eurosamarbejdet.

Regeringspartiet De Sande Finner var tidligere lørdag ifølge den finske tv-station YLE's oplysninger klar til at forlade regeringen, hvis Finland siger ja til at låne flere penge til Grækenland.

Tyskland har udarbejdet en plan for et midlertidig græsk euro-exit på mindst fem år, hvis Grækenland ikke er klar til at forbedre sit reformudspil betydeligt. Men planen er ikke blevet nævnt under lørdagens eurogruppemøde, siger en græsk regeringskilde under mødet i Bruxelles.

Eurolandenes stats- og regeringschefer er indkaldt til topmøde søndag klokken 16 om den historiske krise, hvor et euroland for første gang risikerer at ryge ud af eurozonen.

Søndag klokken 18 mødes alle 28 EU-landes stats- og regeringschefer til topmøde.

Her skal EU-toppen blandt andet planlægge eventuel humanitær bistand til Grækenland, der både står over for euro-exit og et fuldstændigt økonomisk kollaps, hvis weekendens maratonmøder slår fejl.

/ritzau/

Dagens Gossip