Eurolandene giver grønt lys for græsk støtteforhandling

Eurolandenes redningsfond har nu formelt bedt EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond om at indlede forhandlinger om et nyt støtteprogram for Grækenland.

Det oplyser redningsfonden - der formelt hedder Den Europæiske Stabilitetsmekanisme - i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Allerede torsdag traf eurolandenes finansministre principbeslutning om at indlede forhandlingerne, når først de parlamentariske procedurer i eurolandene har banet vejen for beslutningen.

Det er sket nu, efter at blandt andre den tyske forbundsdag fredag eftermiddag har stemt ja til at indlede forhandlingerne.

Fredag besluttede alle 28 EU-lande også at give Grækenland et nødlån på godt syv milliarder euro - 52 milliarder kroner - fra EU-landenes fælles redningsfond, siger EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis.

Lånet skal dække Grækenlands økonomiske behov, indtil den nye støtteordning på helt op til 86 milliarder euro - 645 milliarder kroner - er forhandlet på plads.

Pengene hentes i EU's fælles hjælpefond, EFSM, og Danmark hæfter ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for 1,05 milliarder kroner af det samlede beløb.

Men Claus Hjort Frederiksen, der ligesom sin britiske og svenske kollega i første omgang var skeptisk over for lånet, siger, at Danmark og de andre EU-lande, der står uden for euroen, har fået garanti mod at tabe penge på lånet til Grækenland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip