Europa og USA trækker Grundfos ned

Pumpekoncernen Grundfos lod ikke champagnepropperne springe, da den torsdag kom med regnskab. For resultatet skuffede. Før skat landede overskuddet på 1,5 milliarder kroner, hvilket er både mindre end overskuddet i 2012 og forventningerne til 2013.

- De økonomiske resultater for 2013 er fornuftige, men under det forventede. Vi har en ambition om at kunne præstere en større vækst i de kommende år på både top- og bundlinje, siger koncernbestyrelsesformand Jens Moberg.

Det er formanden, der præsenterer 2013-tallene, da Grundfos lige nu ikke har en koncernchef, idet den tidligere topchef Carsten Bjerg blev fyret i december, fordi han ikke leverede gode nok resultater.

Mens Grundfos' tre største markeder, Kina, Rusland og Tyskland, med vækstrater på henholdsvis 19, 13 og 6 procent, trækker resultatet i den rigtige retning, er salget i USA ikke tilfredsstillende, ligesom markedet flere steder i Europa er stagnerende.

Men der er alligevel håb for fremtiden, mener bestyrelsesformanden, da verdens befolkningstilvækst og urbanisering skaber behov for energieffektive løsninger inden for boliger, bygninger, produktion og infrastruktur.

- Grundfos er verdens førende pumpeproducent, og vi har et betydeligt uudnyttet potentiale for at kunne bruge den position til at vinde markedsandele i de kommende år. Vi forventer vækst i både omsætning og indtjening i 2014, siger Jens Moberg.

Grundfos havde sidste år en vækst i omsætningen på 2,9 procent til 23,3 milliarder kroner mod 22,6 milliarder i 2012.

Antallet af medarbejdere er steget i årets løb fra 17.984 til 18.776, heraf arbejder de 4728 i Danmark mod 4661 i 2012.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip