Europæisk aktiemarked er upåvirket af Paris-angreb

De europæiske aktiehandlere vil hellere købe aktier end at sælge ud mandag formiddag.

Det er første handelsdag, efter at Paris fredag aften blev udsat for en række blodige angreb, der kostede mindst 129 mennesker livet, og de vigtigste europæiske aktieindeks stiger alligevel jævnt over en bred kam.

De største franske aktier oplever hverken fald eller stigninger, mens de vigtigste aktier i Storbritannien stiger med knap en halv procent.

Indekset over de 600 største aktier i Europa, Stoxx 600, stiger marginalt, mens det danske C20 Cap-indeks følger resten af Europa og stiger med 0,2 procent efter godt et par timers handel.

Jyske Banks seniorøkonom, Kim Fæster, skrev i en analyse inden børsåbning, at de finansielle markeder - desværre - er begyndt at vænne sig til, at verden jævnligt udsættes for blodige angreb.

- Terrorangreb er desværre ikke noget nyt for de finansielle markeder, og de har tragisk nok lært at håndtere dem, lød det fra Kim Fæster.

Ligesom mange af sine kolleger forventede Kim Fæster ellers inden børsåbning, at de europæiske aktiemarkeder ville opleve moderate fald.

Men investorerne ser ud til at handle stik modsat af analytikernes forventning.

/ritzau/

Dagens Gossip