Europæisk arbejdsløshed sætter ny rekord

De skræmmende nye tal viser yderligere, at hver fjerde under 25 år er arbejdsløs - i Grækenland og Spanien gælder det for næsten to ud af tre.

På tværs af alle EUs 27 medlemslande viser de nye tal, at i alt 26,5 millioner mennesker i marts stod uden job, svarende til 10,9 procent.

»Arbejdsløsheden i Europa er fortsat uacceptabelt høj,« siger EUs kommissær for beskæftigelse og sociale anliggender, Laszlo Andor, ifølge eubusiness.com.

Til sammenligning lå arbejdsløsheden i USA i marts på 7,6 procent, mens den lå på 4,3 procent i Japan i februar.

»Kløften mellem de lande med de højeste og laveste ledighedsprocenter er fortsat meget stor,« tilføjer Andor, som opfordrer til indgreb såsom lavere skatter, strukturreformer og uddannelse.

Den laveste arbejdsløshed var i Østrig, hvor der var sket et lille fald til 4,7 procent, og i Europas største økonomi, Tyskland, hvor den forblev uændret på 5,4 procent.

Tirsdag viste nye tal fra Danmarks Statistik, at i alt 2.300 personer i Danmark havde forladt køen af arbejdsløse fra februar til marts, hvormed ledigheden nu er nede på det laveste niveau siden december 2009.

Den såkaldte bruttoledighed i Danmark ligger nu på 154.900, svarende til 5,8 procent af arbejdsstyrken.

Dagens Gossip