Europæisk film hylder Pedro Almodóvar

Det europæiske filmakademi hylder Pedro Almodóvar ved dette års udgave af European Film Awards. Den spanske instruktør anerkendes for sit samlede bidrag til den internationale filmkunst og modtager akademiets ærespris.

Det eksklusive skulderklap glæder Almodóvar: »Jeg er meget taknemmelig for denne pris. Lige fra dets grundlæggelse har det europæiske filmakademi været storsindet over for mig og mine nærmeste samarbejdspartnere, som jeg også deler glæden over denne udmærkelse med«, hedder det i en udtalelse fra den Oscar-belønnede filmskaber, som fylder 64 år næste tirsdag.

Siden European Film Awards startede i 1988, har Almodóvar høstet fem trofæer. Hans seneste triumf kom i 2006, hvor »Volver« blev kåret som bedste film og desuden indbragte Almodóvar prisen for bedste instruktion. Også »Kvinder på randen af et nervøst sammenbrud«, »Alt om min mor« og »Tal til hende« er belønnet med europæiske trofæer.

I år er instruktøren nomineret til publikumsprisen for komedien »De elskende passagerer«.

Almodóvar får det synlige tegn på akademiets hædersbevisning overrakt ved årets prisfest, der finder sted i Berlin den 7. december.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip