Europæiske aktier stiger ved udsigt til græsk aftale

Det forslag med reformer, som den græske regering sent torsdag sendte til chefen for eurogruppen, gav fredag de europæiske investorer tro på, at der snart kan rettes fokus mod andet end grækernes stejlen over for kreditorerne.

Blandt andet på grund af grækernes forslag endte det paneuropæiske Stoxx 600-indeks fredag med at lukke 2,1 procent højere.

Også i Tyskland, Frankrig og England var der væsentlige stigninger blandt de ledende indeks.

Det græske forslag, som blev afleveret torsdag, skulle være meget lig trojkaens krav for at udbetale 7,2 milliarder euro ultimo juni, men landets regering ønsker nu også ny massiv hjælp og en gældsomlægning, skriver cheføkonom i Nykredit, Ulrik Bie, i en kommentar fredag.

Cheføkonomen havde også den vurdering, at pakken ikke kan sælges politisk i Østeuropa og reformlandene, men han sænkede alligevel sandsynligheden for et "grexit" til 50/50.

De europæiske aktier er ellers faldet i den seneste måned. For en uge siden afviste Grækenland ved en folkeafstemning de europæiske sparekrav, der er nødvendige for, at de internationale kreditorer vil udbetale flere penge til landet.

Analytikere siger, at den plan, Grækenland sendte til eurogruppen torsdag aften, har skabt en forsigtig optimisme om, at der kan falde en aftale på plads, inden fristen udløber søndag aften.

- Det ser ud til, at hjulene er sat i gang, og der bliver gjort noget. Men djævlen ligger i detaljen, siger analytiker Paul Chesterton fra Peregrine & Black til Reuters.

Han påpeger, at aftalen skal godkendes af både tyske myndigheder og det græske parlament, inden den er helt i hus.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip