Europæiske børser er på trods af Kina igen gået i plus

På trods af nyt dyk på den kinesiske børs i Shanghai, så åbner handlen i Paris med et plus på 1,7 procent og Londons FTSE-100 med en stigning på 1,74 procent og Frankfurt med 1,74 procent, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det paneuropæiske FTSEurofirst 300 indeks, som dykkede 5,4 procent mandag, steg med 2,5 procent tirsdag, mens eurozonens Euro STOXX 50 indeks oplevede en stigning på 2,3 procent.

Også aktiemarkedet i Athen kan tirsdag notere sig en fremgang på fem procent efter den for aktiehandlere forfærdelige mandag på børserne.

Stigningerne på de europæiske børser kompenserer for nogle af de store tab, som Europa oplevede efter det, som analytikere kalder den "sorte mandag".

Alligevel er der en risiko for, at FTSEurofirst kommer til at opleve det største fald på månedsbasis siden 2002, idet indekset er dykket med mere end 10 procent indtil videre i august.

De globale finansmarkeder har været rystet af et markant frasalg på det kinesiske aktiemarked som følge af devalueringen af den kinesiske valuta, yuan, tidligere på måneden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Frankrigs økonomiminister, Emmanuel Macron, sagde tirsdag, at udviklingen i Kina udgør en risiko, som ikke må undervurderes. Han talte på et møde i Berlin sammen med den tyske udenrigsminister, Frank Walter Steinmeier.

Markedernes nervøsitet over udviklingen i den kinesiske økonomi har på en dag ført til en forringelse af værdien af kinesiske aktier på 450 milliarder euro svarende til over 3350 milliarder kroner.

Hovedindekset på Oslo Børs steg 0,58 procent til 558,47 point i løbet af de første fem minutter efter åbningen. Mandag dykkede hovedindekset med 5,19 procent og endte på 555,25 point. Det var den værste dag for Oslo Børs i fire år ifølge nyhedsbureauet NTB.

De fleste børser i Asien endte efter de blodrøde resultater mandag også i minus tirsdag. I Kina fortsatte nedgangen med et dyk på mere end syv procent på Shanghai-børsen, og Japans Nikkei faldt med knap fire procent.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip