Europæiske flyselskaber undgår Sinai

Skrevet af admin

31/10/2015

Dagens topnyheder

To af Europas største flyselskaber indstiller flyvning over Sinai-halvøen som følge af et russisk passagerflys styrt lørdag.

Air France-KLM og tyske Lufthansa vil nu afvente efterforskningen af, hvorfor det russiske passagerfly styrtede. Indtil da vil deres fly flyve udenom Sinai-halvøen.

- Vi har truffet den beslutning, at undgå området på grund af situationen, og fordi det endnu ikke er klart, hvad årsagen til lørdagens styrt er, siger en talskvinde for Lufthansa.

- Vi vil blive ved med at undgå området, indtil det står klart, hvad der er årsagen til styrtet, lyder det fra talskvinden, hvis navn ikke oplyses.

Lufthansa har mindre end 10 fly om dagen over området.

Det skandinaviske flyselskab SAS oplyser til Ritzau, at de ikke har flyvninger over Sinai-halvøen den næste uge. Derfor afventer man i øjeblikket, hvad undersøgelserne af lørdagens styrt munder ud i.

Det danske rejseselskab Atlantis fortæller Ritzau, at de lørdag eftermiddag ikke var underrettet om nogle ændringer i deres rejsendes flyruter til eller fra rejsedestinationer i området.

Både Air France-KLM og Lufthansa forklarer, at det er af sikkerhedsårsager, at flyselskaberne undgår at flyve over Sinai-halvøen.

- Air France bekræfter, at det som en sikkerhedsforanstaltning vil undgå flyvninger over Sinai-zonen, siger en talsmand for Air France.

Det var et russisk A321-fly fra selskabet Kogalymavia, der lørdag formiddag styrtede ned efter 23 minutter i luften. Alle 224 ombordværende formodes omkommet.

Russiske flyeksperter og redningsfolk er på vej til den egyptiske Sinai-ørken for at bistå med oprydning og undersøgelse af katastrofen.

Ifølge de egyptiske myndigheder er den ene af flyets to sorte bokse blevet fundet.

/ritzau/AFP