Europæiske klubber føler sig ignoreret af Fifa

De europæiske klubber er trætte af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og de mange skandaler og vedvarende anklager om korruption.

Fredag kom de europæiske klubbers sammenslutning (ECA) med en kraftig opsang om, at klubberne ikke længere gider at se passivt til fra sidelinjen, mens Fifa forsøger at lave reformer.

- Klubberne er ikke villige til at blive ignoreret længere, lyder det fra ECA, efter at Fifas eksekutivkomité har præsenteret flere forslag til reformer i de seneste dage.

Klubberne er utilfredse med måden, Fifa har håndteret reformprocessen, men har indtil videre ladet tvivlen komme fodboldforbundet til gode.

ECA havde håbet på, at Fifa ville modernisere den måde, verdensfodbolden ledes på i øjeblikket og inkludere klubberne langt mere i processen.

- Men efter de seneste anbefalinger, så havde ECA ret i, at en reformproces styret indefra ikke er i stand til at levere en holdbar ledelsesmodel, som er egnet til det 21. århundrede, fastslår ECA.

I alt 220 klubber fra 53 fodboldforbund repræsenterer ECA, og i øjeblikket er Bayern München-bossen Karl-Heinz Rummenigge formand for sammenslutningen.

Det er planen, at Fifa på kongressen 26. februar vil vedtage, at den kommende præsident, som skal vælges samme dato, og medlemmer af et nyetableret råd - en slags bestyrelse - kun må sidde på posterne i maksimalt 12 år.

Rådet med 36 medlemmer skal erstatte Fifas nuværende eksekutivkomité, hvorfra mange højtstående medlemmer i øjeblikket er anklaget for korruption.

Der vil blive nedsat færre udvalg i Fifa, og eventuelle betalinger til højtstående medlemmer skal offentliggøres hvert eneste år.

ECA ser positivt på disse ændringer i Fifa, men savner klubbernes indflydelse på beslutningerne.

- Især klubberne har en legitim ret til at spille en afgørende rolle i fodboldens ledelse og til at besætte en position, som svarer til deres betydelige bidrag til spillet, forklares det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip