Europæiske studenter i spansk busulykke - 14 er dræbt

Mindst 14 mennesker er dræbt og 43 såret ved en busulykke i Spanien. Bussen var fyldt med studenter, der havde deltaget i en festival i Valencia, oplyser myndighederne til spanske medier.

De studerende var af forskellig nationalitet, og en del studerede under EU's Erasmus-program.

Flere nordmænd skal være blandt de tilskadekomne. Blandt de kvæstede er også studerende fra Ukraine, Schweiz, England og Tyrkiet, skriver avisen El Mundo. De er alle i alderen fra 22 til 29 år.

Buschaufføren er blandt de kvæstede.

Der var 57 om bord i turbussen, der søndag morgen var på vej tilbage til Barcelona.

Udenrigsministeriets Borgerservice er i færd med at undersøge, om der er danskere involveret i ulykken.

Ulykken skete nær landsbyen Freginals klokken 06.00. Freginals ligger ved den større by Tarragona sydvest for Barcelona.

Avisen El Pais skriver, at bussen kørte frontalt ind i en modkørende personbil og væltede rundt.

Stationen TV3 rapporterer, at det var bussens chauffør, der mistede kontrollen over sit køretøj, som bragede gennem en midterrabat og påkørte den modkørende bil. Det skete et sted på vejen, der i forvejen ifølge den lokale borgmester er kendt som "et mørk punkt".

Et meget stort antal ambulancer og redningskøretøjer blev sendt til ulykkesstedet.

Erasmus-programmet er et studenterudvekslingsprogram i EU, der har eksisteret siden 1980'erne. Europæiske studerende kan under programmet følge studier i et andet EU-land og få det tilskrevet i den uddannelse, som de er i gang med i deres hjemlande.

Udover EU-landene er Norge, Island, Schweiz og Tyrkiet en del af Erasmus-programmet, der er opkaldt efter Erasmus af Rotterdam. Han var en hollandsk filosof og en af Europas førende tænkere i slutningen af 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip