Europark skal ryste op med ulovligt opkrævede rykkergebyrer

Europark A/S skal nu betale rykkergebyrer tilbage, som blev sendt i det første brev til bilister med et gebyr på 100 kroner. Det har Sø- & Handelsretten afgjort.

EuroPark er blevet dømt til at tilbagebetale gebyrer opkrævet efter den 4. marts 2010, hvor Højesteret afsagde en tilsvarende dom. Tilbagebetalingen gælder dog ikke, hvis en bilist anerkender at have modtaget det girokort med parkeringsafgiften, der var placeret bag vinduesviskeren på bilen, eller direkte eller indirekte har tilkendegivet at have modtaget den oprindelige parkeringsafgift.

Det gælder kun det første rykkergebyr, der er opkrævet med urette. Rykkergebyrer pålagt andet og tredje brev, der overholder bestemmelserne i renteloven om rykkergebyrer, har været lovlige og betales derfor ikke tilbage.

EuroPark oplyser, at selskabet ikke længere opkræver rykkergebyr i det første brev til bilisten.

De bilister, som uretmæssig er blevet opkrævet 100 kroner i rykkergebyr vil modtage et brev fra Europark. I brevet opfordres bilisten til at fremsende sine kontooplysninger inden tre måneder. Derefter vil EuroPark tilbagebetale de 100 kroner.

- Jeg er glad for, at EuroPark loyalt efterlever dommen og betaler de ulovligt opkrævede rykkergebyrer tilbage til bilisterne, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip