Europas aktiemarkeder lod sig ikke skræmme af valgdag

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Usikkerheden omkring Storbritanniens fremtid i EU har svunget taktstokken over aktiemarkederne i ugevis. Torsdag oprandt valgdagen, og den kunne ikke ryste den optimisme, der har præget markederne de seneste dage.

I Danmark steg de toneangivende aktier med 1,9 procent. På de helt tunge markeder i London, Frankfurt og Paris kunne handlerne også notere fremgange i nogenlunde samme størrelsesorden.

- Der kommer penge tilbage til markedet, men jeg vil hellere holde mig i ro, inden resultatet er landet.

- De fleste holder sig på sidelinjen. Spørgsmålet er, hvordan resultatet vil blive tolket, og hvordan de største spillere reagerer, siger chefstrateg hos SEB Thomas Thygesen til Bloomberg News.

De seneste meningsmålinger før valget har vist et lille forspring til de briter, der gerne vil blive i EU. I begyndelsen af maj gik meningsmålingerne pludselig den anden vej, hvilket førte til at ugelangt udsalg af aktier Europa over.

Ud over aktiemarkederne fortsatte pundet den styrkelse, der har præget det de sidste ti dage. Torsdag aften koster en euro 0,766 pund, det laveste niveau siden slutningen af maj. Styrkelsen var større, men den fladede ud i løbet af eftermiddagen.

- På vej ind i aftenen forventer vi, at likviditeten i valutamarkedet vil falde i takt med, at bankerne holder igen.

- Ingen vil brænde fingrene af de forventede store udsving, der vil komme enten op eller ned, siger økonom hos HiFX Andy Scott til The Guardian.

De første resultater fra Storbritannien ventes efter midnat, og det endelige resultat tidligt fredag morgen.

Ifølge seniorstrateg Tine Choi fra Nordea er den underliggende usikkerhed stadig herskende.

- Faktum er, at ingen aner, hvordan morgendagen former sig. Ingen kan med 100 procents sikkerhed forudsige, hvor vælgerne ender med at sætte deres kryds.

- Vi forventer, at det ender med et spinkelt ja, hvilket betyder, at fredagen vil byde på et lettelsens suk kloden rundt, vurderede Tine Choi over for Ritzau Finans tidligere torsdag.

/ritzau/