Europas ledighedskurve er stadig flad

De svagt positive tegn for beskæftigelsen i Europa fortsætter ifølge september-opgørelsen fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

Selv om den sæsonkorrigerede ledighed stadig stiger en smule i otte af de 28 EU-lande, er det samlede billede en flad kurve med 11,0 procent arbejdsløse for femte måned i træk for EU som helhed.

I de 17 eurolande var ledigheden i september på 12,2 procent. Det er det samme som måneden før, men en stigning på 0,1 procentpoint i forhold til juni og juli.

For både det samlede EU og for eurozonen gælder, at der i september i år stod betydeligt flere i arbejdsløshedskøen i forhold til et år tidligere. I hele EU stod der næsten en million - 978.000 - i kø for at få job sammenlignet med året før.

Og der er markante forskelle fra land til land.

Det er stadig kriselandene Grækenland og Spanien, der har flest ledige - over 26 procent.

De samme to lande kæmper med den højeste ungdomsarbejdsløshed på over 56 procent, skarpt forfulgt af det nyeste EU-land, Kroatien, hvor 52,8 procent af de unge under 25 var uden job i september.

Den laveste ledighed bliver målt i Østrig med 4,9 procent, mens Danmark med en arbejdsløshedsprocent på 7,1 i september ligger på en syvendeplads.

Den danske ungdomsarbejdsløshed på 13,5 procent er femtelavest i hele EU.

Eurostats tal afviger en smule fra den bruttoledighed, der bliver offentliggjort på nationalt plan af Danmarks Statistik.

Eurostat definerer arbejdsløse som personer i alderen 15-74 i den samlede arbejdsstyrke, som er uden job, kan begynde på et arbejde inden for de kommende to uger og som aktivt har søgt arbejde i løbet af de foregående fire uger.

/ritzau/

Dagens Gossip