Europas mest eftersøgte mand fanget i Bruxelles

Den hovedmistænkte i Paris-angrebet i november er fredag aften blevet anholdt i en politiaktion i Bruxelles. Det bekræfter såvel franske som belgiske myndigheder.

- Vi har ham, skriver den belgiske asyl- og migrationsminister, Theo Francken, på Twitter.

Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november, hvor 130 mennesker blev dræbt, er anholdt i Bruxelles-forstaden Molenbeek efter et skyderi, oplyser fransk politi.

Den 26-årige franskmand Abdeslam skulle være blevet såret i benet i forbindelse med aktionen, lyder det fra politiet.

Han er blevet anholdt sammen med en anden mand, der skulle være uskadt.

Abdeslam har været på flugt og stærkt eftersøgt siden massakren i Paris.

Den belgiske premierminister, Charles Michel, og den franske præsident, François Hollande, forlod omgående et EU-topmøde efter anholdelsen af Europas mest eftersøgte mand for at holde et krisemøde.

USA har hjulpet franske og belgiske myndigheder med at øge sikkerheden siden Paris-angrebene i november, og dette vil fortsætte, lyder det fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Politiaktionen kom efter, at Salah Abdeslams fingeraftryk, blev fundet i en lejlighed tirsdag i en anden del af Bruxelles tidligere på ugen, hvor en formodet islamisk kriger blev skudt.

Fransk-marokkanske Abdeslam flygtede til Bruxelles efter Paris-angrebene og menes at have gemt sig i en lejlighed i byen i de seneste tre uger.

I timerne efter terrorangrebene i Paris i november slap Abdeslam gennem tre politiafspærringer i Frankrig, da han flygtede til Belgien.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip