Europas mest eftersøgte mand fanget i Bruxelles

Den hovedmistænkte i Paris-angrebet i november er fredag aften blevet anholdt i en politiaktion i Bruxelles. Det bekræfter såvel franske som belgiske myndigheder.

- Vi har ham, skriver den belgiske asyl- og migrationsminister, Theo Francken, på Twitter.

Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november, hvor 130 mennesker blev dræbt, er anholdt i Bruxelles-forstaden Molenbeek efter et skyderi, oplyser fransk politi.

Den 26-årige franskmand Abdeslam skulle være blevet såret i benet i forbindelse med aktionen, lyder det fra politiet.

Han er blevet anholdt sammen med en anden mand, der skulle være uskadt.

Abdeslam har været på flugt og stærkt eftersøgt siden massakren i Paris.

Den belgiske premierminister, Charles Michel, og den franske præsident, François Hollande, forlod omgående et EU-topmøde efter anholdelsen af Europas mest eftersøgte mand for at holde et krisemøde.

USA har hjulpet franske og belgiske myndigheder med at øge sikkerheden siden Paris-angrebene i november, og dette vil fortsætte, lyder det fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Politiaktionen kom efter, at Salah Abdeslams fingeraftryk, blev fundet i en lejlighed tirsdag i en anden del af Bruxelles tidligere på ugen, hvor en formodet islamisk kriger blev skudt.

Fransk-marokkanske Abdeslam flygtede til Bruxelles efter Paris-angrebene og menes at have gemt sig i en lejlighed i byen i de seneste tre uger.

I timerne efter terrorangrebene i Paris i november slap Abdeslam gennem tre politiafspærringer i Frankrig, da han flygtede til Belgien.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip