Europcar forbrød sig mod doping-etiske regler

Den 26-årige franskmand, der for to år siden fik sit gennembrud, da han både vandt en bjergetape og den hvide ungdomstrøje i Tour de France, blev forud for etapen søndagens målt til at have for lavt kortisol-niveau, og i følge MPCC-reglerne bliver rytteren så nægtet at starte af hensyn til hans sundhed. Et lavt kortisol-niveau kan desuden være tegn på doping med kortison. Oven i købet valgte Rolland at udgå efter blot 26 kørte kilometer, officielt på grund af en generende achillessene-betændelse.

Holdets manager Jean-René Bernadeau og sportsdirektør Andy Flickinger var underrettet, men de valgte at overtræde de etiske regler.

Bernadeau har siden forsvaret sig over for L'Equipe:

- Kontrollen blev foretaget kl. 645 ved solopgang. Normalt tager det en halv time at få pålidelige resultater. Det var ikke muligt at vente på grund af løbets tidlige startstidspunkt. Vi kontaktede doktor Arnaud Megret (MPCC-læge, red.) og fik tilladelse, siger Bernadeau.

Det har Megret imidlertid afvist:

- Det er helt igennem forkert og helt uforståeligt, siger Megret om Bernadeaus påstand.

Den tidligere doping-dømte skotske rytter David Millar har været ude på Twitter og fordømme beslutningen:

- Det er bullshit. Ingen kortision, skriver han.

Spørgsmålet er nu om Europcar-holdet fortsat kan være en del af MPCC, eller om man bliver ramt af en form for sanktion.

Rolland sluttede sidste år på 8. pladsen i Tour de France, og han er det største franske talent i cykelsporten i nyere tid. Han vandt både i 2011 og i 2012 meriterende bjergetaper.

Dagens Gossip