Europol finder abekød, falsk alkohol og mad med medicin i

Europol og Interpol har fra november sidste år til februar i år beslaglagt 10.000 ton mad og flere millioner liter væske under en kæmpe indsats mod fødevaresvindel.

Det skriver Europol i en pressemeddelelse.

Europol kan fortælle om ulækre fund. Blandt andet stoppede toldere i lufthavnen i Bruxelles personer, der forsøgte at smugle abekød. Europols og Interpols mistanke går på, at kødet i værste tilfælde ville være endt i køledisken i supermarkeder.

I Grækenland har myndighederne desuden fundet tre ulovlige alkoholfabrikker, mens der i Storbritannien er blevet beslaglagt op imod 10.000 liter falsk alkohol.

Interpol og Europol har været i gang i 57 lande, hvor politi, toldere, fødevaremyndigheder og aktører fra private firmaer har deltaget i den koordinerede indsats.

Svindlen er foregået over det meste af verden. Blandt andet har sydkoreansk politi anholdt en mand for at smugle kopimedicin.

Manden reklamerede med, at det var naturmedicin, men ifølge pressemeddelelsen indeholdt medicinen skadefulde ingredienser.

- Falsk og farlig mad og drikke truer helbredet og personer over hele verden, som uvidende køber de her produkter, siger leder af Interpols efterforskning, Michael Ellis, i pressemeddelelsen.

- Selv om vi med vi med denne aktion har beslaglagt mere end nogensinde før, skal vi fortsætte indsatsen mod de kriminelle netværk, som kun tænker på at tjene penge.

I pressemeddelelsen står, at danske myndigheder har bidraget til den koordinerede aktion. Men det fremgår ikke, om der er foretaget beslaglæggelser i Danmark.

Men miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) understreger sagens alvor.

- De mest skruppelløse er desværre også parate til fuldstændig at ignorere forbrugernes sikkerhed for selv at score en økonomisk gevinst.

- Det skal ikke kunne betale sig at svindle, og derfor har vi målrettet fødevarekontrollen, så den fokuserer på grov svindel, og udvidet Fødevarestyrelsens rejsehold, siger Esben Lunde Larsen i en skriftlig kommentar.

Rejseholdet tæller knap 30 medarbejdere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip