Eurovision 2014 skal gennem ekstern undersøgelse

Skrevet af admin

10/12/2014

Mest læste i dag

Wonderful Copenhagens bestyrelse har besluttet, at der skal iværksættes en ekstern undersøgelse af Eurovision 2014, som Erhvervsstyrelsen har krævet.

Erhvervsstyrelsen, som er fondsmyndighed for fonden Wonderful Copenhagen, har tidligere krævet, at der iværksættes en ekstern undersøgelse af sagen.

Torsdag besluttede Wonderful Copenhagen på et bestyrelsesmøde at iværksætte de tiltag, som Erhvervsstyrelsen krævede i sin afgørelse.

- Der vil over for Erhvervsstyrelsen blive redegjort om udfaldet af disse tiltag inden udgangen af februar 2015, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse, hvori de bekendtgør, at de ikke har yderligere kommentarer.

Undersøgelsen skal afgøre, om "der konkret er grundlag for eventuelt at rejse erstatnings- og/eller straffesager mod et eller flere nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktører i fonden eller dets datterselskab".

Erhvervsstyrelsen har i forbindelse med afgørelsen rettet en bidende kritik af bestyrelsen for at handle egenrådigt:

- Erhvervsstyrelsen finder det yderst kritisabelt, at fonden har foretaget en række ekstraordinære dispositioner, som Erhvervsstyrelsen skulle have haft forelagt og givet samtykke til i sin egenskab af tilsynsmyndighed for fonden.

/ritzau/