Eurovision Song Contest lokker russerne til Danmark

Når startskuddet lyder til det internationale Melodi Grand Prix i starten af maj måned, vil den danske hovedstad sandsynligvis være fyldt med musikglade russere, irere og briter. Det er i hvert fald indbyggerne i disse lande, som har søgt mest på hoteller i København i perioden for Melodi Grand Prix’ets afvikling.

Nye søgetal fra hotelbookingsitet Hotels.com viser, at der i gennemsnit har været en stigning på 13 procent i søgninger på hoteller i København perioden fra den 5. maj til 11. maj 2014, hvor København forvandles til musikfestival, og Danmark skal forsvare sin titel som regerende europæisk Melodi Grand Prix-vinder.

De nye tal viser en generel stigning i søgninger på hoteller, men der er ingen tvivl om hvilket land, der står til at indtage hovedstaden. Rusland ligger helt i spidsen over søgninger efter hoteller i København med en stigning på hele 453 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Russerne er efterfulgt af irerne, som også har vist stor interesse med en stigning på 189 pct. og briterne med en stigning på 165 procent.

Det er ikke for sent at få et hotelværelse

På trods af den store interesse fra mange europæiske lande, er det stadigt muligt at booke et hotelværelse i den danske hovedstad, men der skal ikke ventes alt for længe.

- Vi har i perioden for Melodi Grand Prix’et oplevet en stor stigning i efterspørgslen af hoteller i København de sidste måneder. Det er dog stadigt muligt at sikre sig deltagelse i den store musikfest, da der stadigvæk er ledige hotelværelser i København og omegn. Men hvor længe det er tilfældet, er dog ikke til at spå om, fortæller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Dagens Gossip