EU's Juncker til Storbritannien: Ud er ud

Der vil ikke blive åbnet for genforhandlinger mellem EU og Storbritannien efter torsdagens folkeafstemning, hvor de britiske vælgere tager stilling til deres fremtid i det europæiske samarbejde.

Det siger Jean-Claude Juncker, formand for EU-Kommissionen, onsdag på et pressemøde i Bruxelles.

- Jeg bliver nødt til at tilføje til de britiske politikere og det britiske folk, at der ikke vil blive nogen former for genforhandlinger med Storbritannien, siger kommissionsformanden, som tog ordet på et fælles pressemøde med Østrigs kansler, Christian Kern.

De britiske EU-modstandere har antydet, at det vil være muligt at indgå en bedre aftale med EU, end den premierminister David Cameron har fået. Men det afviser Juncker.

- Vi har indgået en aftale med premierministeren. Han fik det maksimale, han kunne få, og vi gav det maksimale, vi kunne give, siger han og sender en advarsel af sted til briterne.

- Ud betyder ud, siger han.

Storbritannien og de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer enedes på et topmøde i februar om en aftale, hvor Cameron i store træk fik sine krav indfriet til en række reformer.

Særligt spørgsmålet om velfærdsydelser har været vigtigt for den britiske premierminister.

Storbritannien vil ifølge aftalen være i sin gode ret til at nægte velfærdsydelser til nyligt ankomne EU-borgere de første fire år, de befinder sig i landet. Aftalen fungerer som en slags nødbremse, der gælder i syv år, fra muligheden tages i brug.

Derudover er det vigtigt for Storbritannien, at EU-borgere med ophold i Storbritannien, men har børn bosat i deres hjemland, vil få reguleret deres udbetaling af børnepenge efter leveomkostningerne og børnecheckens niveau i hjemlandet.

Aftalen træder kun i kraft, hvis de britiske vælgere stemmer for at blive i EU. Ved det omvendte scenarie falder aftalen bort.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip