EU's magtfulde lande diskuterer brexit i august

Den forestående britiske udmeldelse af EU, også kendt som brexit, får lederne af EU's største lande til at holde rådslagning sidst på sommeren.

En fransk talsmand siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at den franske præsident, François Hollande, vil holde et "brexit topmøde" med den tyske kansler, Angela Merkel, og den italienske premierminister, Matteo Renzi, i slutningen af august.

Mødet har det specifikke formål at diskutere Storbritanniens udmeldelse af EU, men mødet ligger også i forlængelse af, at den franske præsident besøger en række lande i EU.

Hollande har planlagt rejser til blandt andet Portugal, Østrig, Slovakiet, Irland og Tjekkiet.

De tilbageværende 27 lande i EU, skal også mødes uden briterne i Bratislava, hovedstaden i Slovakiet, til september.

Her skal man også diskutere briternes exit fra EU, som EU-toppen har udtrykt ønske om, at de mener skal ske hurtigst muligt.

Frankrig har også været blandt de europæiske lande, der har presset på for at få briterne hurtigt ud af EU, efter landet selv har stemt for en udmeldelse.

Den franske udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, sagde tirsdag, at den nye britiske premierminister, Theresa May, må tage en beslutning om EU "meget hurtigt", "så forhandlinger kan foregå under de bedst mulige omstændigheder".

Theresa May har sagt, at hun ikke agter at aktivere Artikel 50, der er den artikel, der formelt starter en toårig udmeldelse af EU, før slutningen af dette år.

Men det huer ikke franskmændene.

- Jo før forhandlingerne starter, des bedre vil det være for alle, sagde Ayrault tirsdag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip