EU's udsendte i Kijev skal mødes med oppositionen

Frankrigs, Tysklands og Polens udenrigsministre er torsdag sidst på eftermiddagen stadigvæk i Kijev, og har afsluttet deres møder med Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, skriver på twitter: "efter at have talt med Viktor Janukovitj i fem timer, skal vi igen mødes med de tre ledere af oppositionen".

Det betyder, at Fabius sammen med Polens udenrigsminister, Radoslaw Sikorski, og den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, ikke når til Bruxelles til det ekstraordinære møde med EU-landenes udenrigsministre torsdag.

Situation i Ukraine er det eneste punkt på dagsordenen for mødet.

Sikorski skriver på twitter, at de skal mødes med den ukrainske opposition "for at teste den foreslåede aftale".

En EU-kilde tæt på mødet med Janukovitj sagde tidligere på eftermiddagen til nyhedsbureauet Reuters, at der var "chancer for et kompromis".

Det er endnu uvist, hvad kompromiset går ud på.

EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, sagde på vej ind til mødet med EU-landenes udenrigsministre, at hun havde talt med de tre udsendinge flere gange, og at hun vil fortælle ministrene, hvad de har fortalt hende, og opdatere dem, når der sker noget nyt.

/ritzau/

Dagens Gossip