EU's vagthund fejer nettet for 11.000 ekstreme beskeder

Det europæiske politisamarbejde, Europol, har det seneste år behandlet mere end 11.000 beskeder på internettet, fremgår det af en ny rapport.

Beskederne bestod af voldeligt, ekstremistisk indhold og stammer fra 31 hjemmesider på otte forskellige sprog. I alt 91,4 procent er blevet fuldstændigt fjernet fra internettet.

Det er et år siden, at Europol satte et nyt initiativ i søen - et såkaldt Internet Referral Unit (IRU) - der havde til formål at overvåge internettet for indhold med ekstremt indhold.

Og ifølge Europol-direktør Rob Wainwright har tiltaget været en succes.

- IRU har vist sig at være et succesfuldt tiltag med det formål at reducere terrorpropaganda og ekstremistisk indhold, siger Rob Wainwright i en pressemeddelelse.

- Et meget konstruktivt samarbejde med private firmaer og aktører inden for sociale medier har hjulpet Europol til at give et stærkt svar på det her problem, der påvirker friheden og sikkerheden på internettet, lyder det fra direktøren.

Idéen med tiltaget har i særlig grad været at fokusere på ekstremistisk propaganda, der bliver udgivet i forbindelse med højt profilerede angreb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip