Eva Kjer før skæbnedag: Har ikke vildledt Folketinget

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

På vej ind til en høring om landbrugspakken, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), at hun glæder sig til at redegøre for beregningerne bag lovforslaget.

Tirsdag skal ministeren først i høring og efter middag i samråd om landbrugspakken.

Dermed er der lagt op til en skæbnedag for lovforslaget, hvis der skal stemmes for det i dets nuværende form. Flere forskere har kritiseret ministeren for, at beregningerne bag pakken er "vildledende" og "kreativ bogføring".

- Jeg skal ind og fortælle til høringen, hvordan vi har gjort regnestykket op, og de politiske forudsætninger der ligger bag fødevare- og landbrugspakken.

- Nu stiller jeg op til høringen. Vi har samrådet i eftermiddag, og så er det Folketinget, der beslutter, om der skal ske noget, siger Eva Kjer Hansen.

Spørgsmål: Kritikken går blandt andet på, at du har vildledt Folketinget, har du det?

- Det har jeg bestemt ikke, jeg har lagt tallene åbent frem, siger Eva Kjer Hansen.

Landbrugspakken ventes at blive vedtaget med stemmer fra blå blok, men Konservative har været kritiske over for ministerens regnemetoder og har krævet indrømmelser i form af "grønne tillægstiltag".

Seks ud af de syv indkaldte eksperter er forud for høringen stærkt kritiske, skrev Berlingske mandag.

Regeringens regnemetode er problematisk, når den i forbindelse med sin landbrugspakke får fremtidens kvælstofregnskab til at gå i grønt plus de næste seks år, lød det.

Den største indvending mod pakken går på, at der er lagt effekter fra flere forudgående år ind i samme år, nemlig 2016.

Under høringen siger Eva Kjer Hansen, at det faktum blev lagt åbent frem under et forhandlingsmøde 10. december 2015.

I udleveringsnotitsen for mødet oplyses det:

- Opgørelsen af forringelsen i 2016-18, hvor det er antaget at den strukturelle udvikling i de foregående år 2013-15 bidrager til at reducere effekten af de lempelser, der gennemføres i 2016.

/ritzau/