Eva Kjer Hansens politiske fremtid afgøres i aften: Konservative indkalder til pressemøde

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

De Konservative har indkaldt til pressemøde klokken 20 i Fællessalen på Christiansborg. Partiet vil informere om sin holdning til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som partiet mener har misinformeret om tal for landbrugspakken.

Der er forlydender om, at partiet vil udtrykke mistillid til ministeren, men det er ikke bekræftet.

Under et tre timer langt samråd tirsdag eftermiddag har både støttepartiet og den samlede opposition afkrævet ministeren svar på de omdiskuterede beregninger bag regeringens fødevare- og landbrugspakke. En pakke, som blå blok - inklusiv De Konservative - indgik aftale om før jul.

- Jeg skal nok sige mere senere. Jeg er skuffet over, at ministeren ikke vil erkende, at der er lagt nogle tal frem, som ikke er retvisende, sagde landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) efter samrådet.

Eva Kjer Hansen fastholdt efter samrådet, at hun ikke har vildledt Folketinget om miljøeffekterne i pakken.

- Jeg har jo lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, sagde hun.

Under samrådet konstaterede De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, på Twitter, at ministeren "slet ikke" svarede på hendes spørgsmål:

- Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode.

/ritzau/