Evald Krog stopper som muskelsvindsformand

Muskelsvindsfonden har eksisteret i 44 år og næsten lige så længe har formanden heddet Evald Krog.

Men fra næste år skal formandskabet placeres andetsteds, meddeler Krog i foreningens medlemsblad, Muskelkraft.

- Jeg fortæller det allerede nu, så vi i god tid og god ro og orden kan diskutere, hvilken formand vi har brug for i de kommende år, og hvem det skal være, skriver den afgående formand, som selv opgør sin regeringstid til 42 år.

Han var med til at stifte Muskelsvindsfonden i 1971 i protest mod den daværende behandling af sygdommen, der med foreningens ord med betragtet som "håbløs" og de muskelsvindramte blev derfor "overladt til et umyndiggjort liv på institutioner".

Fonden fik i 1976 oprettet et landsdækkende Vejlednings- og Behandlingscenter, som i dag eksisterer under navnet RehabiliteringsCenter for Muskelsvind. I 1985 blev det suppleret med et center til indsamling og udvikling af viden om sygdommen.

- Vi er godt på vej til at indtage den plads som aktive samfundsborgere, som vores talenter berettiger til, skriver Krog om fondens resultater.

De fleste kender nok til fonden og Krog fra Grøn Koncert, som siden 1983 har turneret landet i sommermånederne med tidens populæreste musikere som publikumsmagnet.

Fonden har gennem årene nydt godt af koncertturnéens overskud, og Krog var frem til 2009 fast inventar på scenen som konferencier.

Den seneste milepæl for den afgående formand er ifølge ham selv udvidelsen af fondens ferie- og konferencecenter Musholm i Korsør, som blev indviet i oktober.

- Jeg har været glad for at være med i hele forløbet, men føler også, at der aldrig kommer et bedre tidspunkt for mig som skibets kaptajn til at sige tak for denne gang, skriver Krog.

Netop Musholm bliver rammen om det landsmøde, hvor Krogs afløser skal findes.

- Muskelsvindsfonden vrimler med talenter, og vi har endda så mange, at vi beriger det danske samfund med folk med muskelsvind mange forskellige steder, lyder det fortrøstningsfuldt fra Krog, som konstaterer:

- Et af talenterne skal overtage min plads.

/ritzau/

Dagens Gossip