Everton og Liverpool deler atter i Merseyside-derby

Everton og Liverpool delte sol og vind lige endnu engang, da det traditionsrige slag om Merseyside blev udkæmpet søndag.

Trods en føring måtte Liverpool nøjes med 1-1 ude på Goodison Park i et opgør, hvor begge scoringer faldt kort før pausen.

Resultatet tilfredsstiller næppe kritikere af Liverpool-manager Brendan Rodgers, der i nogen tid har været nævnt som fyringstruet.

Resultatet betyder, at Liverpool indtager 10.-pladsen i Premier League med 12 point, mens Everton kravler op på sjettepladsen foreløbigt med ét point mere for otte kampe.

Uafgjort var ikke nødvendigvis nogen stor overraskelse, da fem af de seneste seks opgør mellem Liverpool og Everton før søndagens kamp var endt uafgjort. Eneste sejr i den statistik stod Liverpool for i 2013/14-sæsonen, da man hjemme vandt 4-0.

Faktisk skal man tilbage til 2010 for at finde Evertons seneste sejr, da det dengang blev 2-0, og Everton havde før kampen blot vundet tre af de seneste 31 lokalderby-opgør.

Liverpool-manager Brendan Rodgers har således aldrig tabt et opgør om Merseyside, men søndag var han uden klubbens dyrt indkøbte belgiske angriber Cristian Benteke i forsøget på at vinde. I stedet måtte han sætte sin lid til Danny Ings.

Første halvleg havde lokalopgørets vanlige intensitet og tænding, men scoringerne manglede længe. Det blev der ændret på få minutter før pausefløjtet lød.

I kampens 42. minut lod Everton-forsvaret Danny Ings stå helt udækket ved et hjørnespark, og angriberen headede få meter fra mål Liverpool foran 1-0, mens Tim Howard var passiv i Evertons mål.

Tre minutter senere var det så Liverpools forsvars tur til at fumle. Her blev et indlæg ikke clearet, og bolden sprang op på Romelu Lukaku, der fik den under kontrol og resolut sparkede udligningen hjem, hvilket tændte energien på Goodison Park før anden halvleg.

Efter en times spil blev Evertons Aaron Lennon sendt på banen, og hurtigløberen erstattede Gerard Deulofeu. I sin første berøring satte Lennon pres på Liverpools forsvar fra kanten med et indlæg og minuttet efter en frispilning.

Halvlegens indtil da bedste mulighed tilfaldt Evertons Ross Barkley efter 65. minutter, men forsøget gik snert forbi Liverpool-målet i en kamp, der var mere spændende end velspillet.

Fire minutter senere var Lukaku tæt på med en hård afslutning, der dog var lige på Liverpool-keeper Simon Mignolet, som klarede forsøget, inden opgøret blev naturligt hektisk og pulsen høj mod slutningen.

/ritzau/

Dagens Gossip