Everton tager første stik i Liga Cup-semifinale

07/01/2016

Everton fik et godt udgangspunkt inden returkampen mod Manchester City i semifinalen i den engelske Liga Cup.

Hjemme på Goodison Park vandt Everton 2-1 over City og kan dermed nøjes med uafgjort i udekampen for at spille sig i finalen på Wembley.

Første halvleg var meget omskiftelig. Holdene skiftedes til at tiltvinge sig et lille overtag spillemæssigt, men omkring modstandernes felt var begge mandskaber ufarlige.

Mod slutningen af halvlegen var det gæsterne, der havde et lille overtag. Blandt andet havde Sergio Agüero et par udmærkede tilbud.

De blev ikke udnyttet, og i stedet tog Everton føringen på tærsklen til pausen.

Ross Barkley kanonerede et forsøg af sted lidt uden for feltet på en ripost, og Manchester Citys vikarierende målmand, Willy Caballero, kunne kun halvklare.

Riposten endte lige for fødderne af argentineren Ramiro Funes Mori, som var på den rigtige side af offsidegrænsen, og så kunne han let gøre det til 1-0.

Efter pausen trykkede Manchester City på for at fremtvinge den udligning, som ville give Manuel Pellegrinis tropper et godt udgangspunkt til returkampen på hjemmebane.

Efter en god times spil fik Sergio Agüero nok en gang chancen, da bolden havnede for fødderne af ham i Everton-feltet. Afslutningen med venstrefoden gik dog langt over.

Det er ofte Agüero, som redder Manchester City, når holdet er i problemer. Og i lyset af sin egen manglende skarphed foran mål på dagen fandt han en anden måde at gøre en forskel på.

Med et kvarter igen tæmmede han flot en lang bold i en City-kontra, og med en lækker stikning til Jesus Navas leverede han oplægget til spanierens udligning.

Glæden blev dog kort. To minutter senere sov gæsternes forsvar ved et indlæg, og så kunne Romelu Lukaku let heade Everton på 2-1.

Det holdt hele vejen til slutfløjt til stor glæde for hjemmepublikum, som nu kan dufte en mulig pokalfinale.

Den kan i så fald blive mod ærkerivalerne Liverpool, som i den anden semifinale vandt med 1-0 i det første opgør mod Stoke.