Fælt guldkiks bryder Mourinhos vilde hjemmebanestime

19/04/2014

Chelsea-manager José Mourinho led sit første nederlag på hjemmebane i Premier League. Efter 77 kampe uden nederlag tabte Chelsea lørdag aften 1-2 til bundholdet Sunderland.

Samtidig med bruddet på den historiske Mourinho-stime var nederlaget også en mindre katastrofe for Chelseas mulighed for at vinde det engelske mesterskab.

For Chelsea er nu fortsat to point efter førerholdet Liverpool, som endda har spillet en kamp færre. Liverpool kan søndag øge afstanden til fem point, hvis holdet vinder ude over Norwich.

Chelsea og Liverpool mangler også at møde hinanden i en indbyrdes kamp i Liverpool.

Havde Chelsea vundet over Sunderland, ville London-klubben selv kunne afgøre, hvor mesterskabet skulle havne. Nu er det smidt i fødderne på Liverpool.

Samuel Eto'o bragte ellers Chelsea foran 1-0 efter 12 minutter, da den camerounske angriber nåede forrest i en duel om bolden efter et hjørnespark.

Chelsea var dog kun i stand til at holde føringen i sølle seks minutter. Så havde Sunderland-angriberen Connor Wickham udlignet til 1-1.

Kort efter ramte Chelsea-backen Branislav Ivanovic overliggeren efter et hjørnespark, og det var kun fordi, at Sunderland-keeper Vito Mannone fik reddet hovedstødet, som blev verfet videre op på træværket.

I slutningen af første halvleg var Chelseas midtbanespiller Ramires i fokus. Først da brasilianeren blev skubbet i ryggen helt fri foran mål og derfor ikke kunne heade bolden i nettet.

Dommeren mente ikke, at forseelsen var til et straffespark, og fløjten forblev også tavs, da Ramires slog en modstander i hovedet.

I den situation var Ramires heldig med ikke at få rødt kort, da han bevidst langede ud efter Sebastian Larsson, som efterfølgende var rasende over episoden.

Indskiftede Fernando Torres forsøgte sig med et saksespark et kvarter før tid, men forsøget gik et godt stykke over mål. Og kort efter headede spanieren lige ind i favnen på Vito Mannone.

Efter 81 minutter fik Sunderland tilkendt et straffespark, som den italienske angriber Fabio Borini udnyttede til at score til det højst overraskende slutresultat 2-1.

Mourinho havde inden lørdagens mærkværdige choknederlag aldrig tabt en ligakamp på Stamford Bridge i to perioder som manager i London-klubben.

Den første ubesejrede periode var fra 2004 til 2007, mens perioden fortsatte fra sommeren 2013 og frem til i dag.

Chelsea mangler at spille tre ligakampe i denne sæson. Efter udekampen mod Liverpool venter en hjemmekamp mod Norwich og en udekamp mod Cardiff.

Derudover skal Chelsea møde spanske Atlético Madrid i to Champions League-semifinalekampe.