Færre danskere vælger F1-lån

| Skrevet af Ritzau den 23. januar 2014 - 11:04

Danskerne tegner stadig lån med variabel rente, men binder den i længere tid, viser tal fra Realkreditrådet.

Danskerne vælger stadig rentetilpasningslån, men flere tegner lån, hvor de binder renten i lidt længere tid. Det viser Realkreditsrådets udlånsstatistik for 2013.

Etårige rentetilpasningslån, F1-lån, udgør i dag godt 27 procent af boligejernes lån. For et år siden var tallet 30 procent.

- Der er stadig rigtig mange danskere, der er glade for lån med en variabel rente, men vi kan se, at der er flere, der går fra F1-lån til lån med lidt længere rentebinding, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank.

Selvom der stadig er mange danskere, der tegner F1-lån, er der samlet flyttet 35 milliarder væk fra lånene det seneste år.

Når man binder renten i længere tid, kan det give større tryghed. Men det ændrer ikke på, at man stadig skal have en ny rente på et tidspunkt, hvor den kan være steget.

Den usikkerhed kan man først komme ud over, når man vælger et fastforrentet lån, og det kan være en god idé at gøre lige nu, fortæller Camilla Skovsbo Erichsen.

- Renten er meget lav lige nu. Så det kan være, at man i stedet fra at gå fra et F1-lån til et lån med længere rentebinding skal overveje at låse renten helt fast i et 30-årigt fastforrentet lån i stedet, siger hun.

Realkreditrådet ser en tendens til, at lidt flere igen retter blikket mod de traditionelle fastforrentede lån.

Omkring halvdelen af de lån, der blev givet til boligejerne i 2013, var med fast rente.

Den samlede udlånsaktivitet var i hele 2013 på omkring 330 milliarder kroner. Det er omkring 150 milliarder kroner lavere end i 2012.

/ritzau/

Deltag i debatten

 

Krimi

6. maj 2016

Den lille pige brækkede foden, da hun i går eftermiddag blev kørt ned. Nu beder politiet om hjælp til at finde bilisten, der stak af.

Politik

4. maj 2016

Det kommer næppe som en overraskelse, at det bliver Enhedslistens stærke retsordfører, der tager over.

Sundhed

6. maj 2016

Antallet af børn og unge, der tager sovepiller, er fordoblet på fem år. Pillerne er beregnet til ældre.

Efterlysninger

6. maj 2016

Den lille pige brækkede foden, da hun i går eftermiddag blev kørt ned. Nu beder politiet om hjælp til at finde bilisten, der stak af.

Frækt

4. maj 2016

Mænd kan gokke sig sundere: Forskere har fundet frem til, at der er virkelig god grund til at onanere og ejakulere mere end 21 gange hver måned.