F-16 fly styrter ned i Nordsøen vest for Rømø

Det var en teknisk fejl ved landingsstellet, der tirsdag eftermiddag betød, at et F-16 kampfly fra Fighter Wing Skrydstrup styrtede ned i Nordsøen vest for Rømø, efter at piloten havde skudt sig ud med katapultsædet.

- Han havde et problem med landingsstellet, som gjorde, at det ville være for farligt at lande, og derfor gennemførte han en kontrolleret udskydning, siger oberst Anders Rex, der er chef for Skrydstrup Fighter Wing til TV2 News.

Klokken 14.30 valgte piloten at skyde sig ud med katapultsædet. Han blev senere samlet op af en af Flyvevåbnets redningshelikoptere.

Piloten har det godt, og hans pårørende er underrettet, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

I øjeblikket arbejdes der på at indsamle alle tilgængelige oplysninger om hændelsen. Nu går Forsvarets Havarikommission sammen og begynder at gennemgå tilgængeligt materiale.

- Det vigtigste for mig er, at piloten er ved godt helbred. Vores piloter er trænede til det her, men det er en voldsom oplevelse, og han vil få al den opbakning, han har brug for, udtaler Anders Rex på Forsvarets hjemmeside.

Ifølge Værnsfælles Kommando skete styrtet under en øvelse, og chefsergent J.S. Nielsen oplyser til Ritzau, at man er ved at undersøge, hvor meget af flyet, der er sunket, og hvor meget af det, der stadig flyder.

/ritzau/

Dagens Gossip