FA Cup-finalen spilles i et ekko fra 1990

I lørdagens FA Cup-finale mod Crystal Palace skal Manchester United og ikke mindst holdets manager, Louis van Gaal, forsøge at lappe på endnu en skuffende sæson.

For anden gang på tre år har United ikke formået at kvalificere sig til Champions League, og dårligt spil, fyringsrygter og senest buh-råb fra publikum har fulgt klubben og Louis van Gaal.

FA Cuppen kan blive et plaster på såret, i det pokalen kan blive den første triumf, siden Alex Ferguson forlod klubben i 2013. Samtidig kan det blive den første FA Cup-triumf siden 2004.

- Klubbens interesser er meget vigtigere end manageren, siger Louis van Gaal ifølge nyhedsbureauet AFP inden finalen, hvor han kan håbe, at der er trøst at finde i historien.

- Man må selvfølgelig sætte sig sine egne mål. (At vinde FA Cuppen, red.) er et mål, jeg altid har haft. Men det er ikke nok at være tæt på. Man skal vinde.

- Jeg har læst, at den seneste FA Cup (som United vandt, red.) er fra 2004, så også for Manchester United er det en stor titel, siger Louis van Gaal.

For Wayne Rooney og Michael Carrick er FA Cuppen den eneste titel, de endnu ikke har vundet med klubben.

Måske kan Louis van Gaal også finde trøst i, at sejre undervejs i FA Cuppens indledende runder flere gange har tjent som redning i denne sæson, og at turneringen som sådan runger som et ekko fra 1990.

Op til finalen i 1990 havde Alex Ferguson haft sine første tre et halvt år i United uden at vinde et trofæ. Også han var presset. Men efter 3-3 i den første kamp vandt United FA Cuppen i omkampen med 1-0 på et mål af venstrebacken Lee Martin. Og derfra høstede Alex Ferguson pokaler på stribe.

Modstanderen i 1990 var såmænd Crystal Palace, og på holdet spillede en dengang 28-årig Alan Pardew. I dag er han manager for Crystal Palace.

Finalen spilles lørdag klokken 18.30.

/ritzau/

Dagens Gossip