FA offentliggør hvorfor John Terry er racist

Chelsea-spilleren John Terry fornærmede modspilleren Anton Ferdinand fra Queens Park Rangers, da de to spillere havde et verbalt sammenstød i sidste sæson.

Det fremgår af en sagsrapport, som det engelske fodboldforbund FA har offentliggjort.

Det hedder blandt andet i den over 60 sider lange skrivelse, at FA finder beviserne tilstrækkelige til at tale om, at John Terry fornærmede Anton Ferdinand.

Men selvom fodboldforbundet når frem til, at der var tale om en fornærmende udtalelse, slår rapporten også fast, at John Terry ikke kan kaldes racist.

- Vi har studeret optagelser af episoden mange gange. I den kritiske fase, mens han taler, kan man se på Hr. Terry, at han først smiler, før hans ansigtsudtryk ændrer sig til hån og foragt.

FA lægger også vægt på, at Chelsea-spilleren trods beskyldningen om en racistisk udtalelse ikke virkede vred.

- Vrede ville være en naturlig reaktion på sådan en anklage, men på intet tidspunkt udviste John Terry et udtryk a la "nej, det gjorde jeg ikke" i sit ansigtsudtryk eller i sit kropssprog.

- I lyset af dette er kommissionen tilfredsstillet og finder det sandsynliggjort, at de krænkende ord er sagt som en fornærmelse, hedder det.

John Terry, som for to uger siden meddelte sit landsholdsstop, er idømt fire spilledages karantæne i sagen. Han skal desuden betale 220.000 pund (1,9 millioner kroner) i bøde.

Chelsea-spilleren har 14 dage til at appellere dommen.

Episoden mellem Terry og Ferdinand fandt sted 23. oktober 2011, da Queens Park Rangers vandt 1-0 over Chelsea på Loftus Road.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip