FA sigter Jose Mourinho for seneste udtalelser

Skrevet af admin

05/10/2015

Dagens topnyheder

Det Engelske Fodboldforbund, FA, har mandag valgt at give Chelseas manager, Jose Mourinho, en ny sag på halsen.

Som om portugiseren ikke har nok at tænke på i øjeblikket, hvor Chelsea har store problemer i Premier League, så mener FA, at Mourinho bragte spillet i miskredit med sine udtalelser efter lørdagens 1-3-nederlag til Southampton.

- Det er påstået, at hans bemærkninger udgør upassende adfærd, da de påstår og/eller antyder partiskhed hos en dommer eller dommere og/eller bringer spillet i miskredit, skriver FA i en meddelelse.

- Han har indtil klokken 18.00 torsdag til at reagere på anklagen, skriver FA.

Jose Mourinho gav et noget ekstraordinært interview hos tv-stationen Skysports efter nederlaget til Southampton. Her blev Chelsea-manageren stillet et enkelt spørgsmål, hvorefter han svarede i syv minutter i en enetale.

Her langede Mourinho blandt andet ud efter dommerne generelt - både i England og internationalt, og han nævnte, at hvis FA ønskede at komme efter ham for udtalelserne, så måtte de gøre det.

- Ved stillingen 1-1 var der et stort straffespark, og endnu en gang får vi det ikke. Hvis FA ønsker at straffe mig, så kan de straffe mig. De straffer ikke andre managere. De straffer mig, lød det blandt andet fra Mourinho.

- Mine spillere fortjener det (at få straffesparkene dømt, red.), Chelseas fans fortjener det. Jeg er også Chelsea-fan. Jeg vil gerne gentage det. Dommerne er bange for at give domme til Chelsea, sagde Mourinho.

I sin enetale lørdag forklarede Mourinho også, at hvis Chelsea valgte at fyre ham, så ville klubben fyre den bedste træner i klubbens historie.

Tidligere mandag forlød det fra Chelsea, at man ikke har planer om at skille sig af med Mourinho trods den elendige sæsonstart.

- Klubben vil gerne gøre det helt klart, at José fortsætter med at have vores fulde støtte.

- Som José selv har sagt, har resultaterne ikke været gode nok, og holdet skal forbedre præstationerne. Vi har tro på, at vi har den rette manager til at vende skuden, og at han har truppen til at gøre det, lød det i en udmelding på Chelseas hjemmeside.

Mourinho har tidligere på sæsonen været på kant med klubbens daværende klublæge Eva Caneiro, som han gik amok på i forbindelse med en kampsituation. Det betød, at Carneiro blev taget væk fra Chelseas bænk.

Hun har siden valgt at stoppe i klubben. For nylig frikendte FA Mourinho for at have fremsat sexistiske bemærkninger til den kvindelige læge i kampens hede.

På et pressemøde fredag forklarede Mourinho, at han befinder sig i sin værste periode som manager nogensinde i betragtning af Chelseas sæsonstart.

Chelsea har otte point for otte kampe i Premier League og en målscore på 12-17.

/ritzau/