Få amerikansk grund under fødderne i Kastrup

Hvad er formålet med din rejse? Nervøst plaprer du dine ferieplaner af dig, mens du får smurt tryksværte på tomlen og bliver bedt om sætte dit fingeraftryk, inden der bliver taget et billede, og du endelig kan træde ind i mulighedernes land.

For det tager tid, ofte timer, når flyrejsende efter en lang tur i luften møder de amerikanske immigrationsmyndigheder i de store gateways. Det kan koste videreforbindelsen med næste fly. Men det problem vil Københavns Lufthavn nu løse ved at etablere en fremskudt amerikansk indrejsekontrol på dansk jord i lufthavnen, skriver check-in.dk

»Vi har folk til at regne på det, og det er absolut med i vores pipeline af innovationsprodukter. Hvis efterspørgslen er der, så er vi klar,« siger ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen fra Københavns Lufthavn til check-in.dk.

Det vil afhjælpe timelange køer med hundred- eller tusindvis af europæere, sydamerikanere, asiater og andre verdensborgere på tærsklen til Amerika, for de indrejsende, der indtræder i USA allerede i Kastrup.

Indrejsekontrollen i Kastrup vil dog kræve at lufthavnen ansætter mindst 50 amerikanske immigrationsofficerer eller danskere, som er clearet specielt til opgaven. Til gengæld vil Københavns Lufthavn få en stærk position på USA-trafikken i forhold til andre nordeuropæiske trafikknudepunkter.

Dagens Gossip