For få boliger til demente ældre

»Man ser desværre eksempler på, at der bygges helt nye plejehjem, som godt nok ser fantastisk flotte ud, men som slet ikke er sikre for en dement person at færdes i,« siger Gunhild Waldemar til avisen.

Der er i dag cirka 85.000 danskere, som lider af demens. Ifølge videnscentrets prognoser vil tallet næsten fordobles frem mod 2040.

Ud af landets cirka 46.000 plejeboliger er kun omkring 6.000 bygget som en egentlig demensbolig, hvor der for eksempel er sikring af udgangene.

Seniorkonsulent Margrethe Kähler fra Ældre Sagen »opfordrer regeringen til at gøre det til et lovkrav, at kommunerne skal skrive i udbudsmaterialet til bygningen af nye plejeboliger, at boligerne skal bygges, så de er egnede til det voksende antal ældre demente«.

Anny Winther (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening, erkender, at kommunerne er under pres for at skaffe nok demensboliger til det stigende antal demente. Hun afviser dog, at et lovkrav er vejen frem.

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at hun vil vende sagen med ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip