Få danskere donerer penge til Syrien

Siden september 2012 har Unicef modtaget en halv million kroner fra privatpersoner, når administrationsomkostningerne er regnet med.

»Det er deprimerende lidt,« siger generalsekretær Steen M. Andersen.

»Hvis ikke vi skaffer penge inden for to måneder, så bliver vi nødt til at lukke vores hjælpearbejde i Syrien ned til det absolut minimale. I værste fald er vi nødt til at flytte nødhjælp fra børn andre steder i Afrika eller i Asien, hvis man skal hjælpe i Syrien,« siger han til Altinget.dk.

Røde Kors har indsamlet 1,6 millioner kroner til Syrien hos private donorer mod de for eksempel 35 millioner kroner, der blev indsamlet i sensommeren 2011, til hungersnøden på Afrikas Horn.

Danskerne har kun doneret 80.000 kroner til Syrien via Red Barnet siden marts i år.

»I forhold til tidligere katastrofer som for eksempel Haiti eller Dadaab er det et lille beløb. Samtidig ser vi en forringet situation og et voksende behov,« siger Hedinn Halldorsson, presseansvarlig for nødhjælp hos Red Barnet til Altinget.dk.

Konflikten i Syrien startede i 2011 og har siden da accelereret i omfang. Blandt andet har FN for nylig appelleret om økonomisk og humanitær hjælp til Syrien og dets nabolande. Over 10 millioner syrere har ifølge FN inden udgangen af 2013 brug for hjælp til en værdi af omkring 30 milliarder kroner.

»Folk reagerer meget hurtigere på en naturkatastrofe som hungersnøden på Afrikas Horn i 2011, hvor medierne var hurtige til at bringe billeder af tusinder af familier, der flygtede fra de knastørre områder,« siger Malene Berland Grauslund, kampagneleder hos Røde Kors.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip