Få eksperternes svar: Hvor ofte skal jeg vaske min bh?

Indrøm det bare. Alle kvinder lugter regelmæssigt til deres bh og nærstuderer den for at teste, om ens kæreste eje lige kan holde en dag til. Men selvom du synes yndlingsbh’en dufter fint og ikke ser beskidt ud, så skal du ikke blive ved med at genbruge den.

Kvinder bør nemlig vaske deres bh, når den har været på to-tre gange, hvis de vil undgå en række ubehagelige gener.

Sådan lyder meldingen fra hudlægen Josh Zeichner fra Mount Sinai Hospital i New York. Det skriver Shape.

Læs også: Hvor ofte skal håndklæder og sengetøj vaskes? Få svaret her

Ifølge hudlægen er den gennemsnitslige kvinde alt for doven, når det kommer til at smide bh’en i vaskemaskinen. Og det er en stor fejl.

- Stof, der sidder helt tæt på huden, er mere udsat fro sved, olie, snavs og bakterier, og skal derfor vaskes oftere, forklarer Josh Zeichner og minder om at en gennemsnitsperson producerer en liter sved, 10 gram hudceller og 10 gram salt om dagen, til Shape.

Kvinder med store bryster er lig med mere sved, hudolie og skidt, som sætter sig i bh’en. Værst for alle kvinder er det om sommeren, når solen bager og sveden drypper, så bliver der ekstra fugtigt i bh’en, hvilket er guf for bakterier.

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Er bakterierne først kommet indenfor i din bh kan du nemt ende op med udslæt, eksem, svamp og bumser.

Hud- og biologieksperten Mary Begovic Johnson anbefaler, at man vasker sine bh’er i en vaskepose, og det skal ske i koldt vand. Bagefter skal bh’erne gerne lufttørre for at skåne bh’ens fibre og elastan mest muligt. 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip