Få overblik her: Busser erstatter tog mellem Aalborg og Frederikshavn

DSB. Foto: René Strandbygaard

Pendlerne i Nordjylland må indstille sig på længere rejsetid, når DSB fra lørdag indsætter busser mellem Aalborg og Frederikshavn.

Busserne erstatter de normale tog på strækningen, og årsagen er, at Banedanmark skal udskifte sporet mellem de to nordjyske byer.

Det sker i perioden mellem lørdag den 2. juni og søndag den 9. september.

- Det betyder, at togene er erstattet af busser, og at kunderne må forvente, at rejsetiden er op til en time længere end normalt, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Busserne, der erstatter togene, kører to gange i timen. Den ene bus standser ved samtlige stationer undervejs.

Den anden bus standser undervejs kun i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn.

Kunder, der rejser mellem Aalborg og Frederikshavn, kan med fordel benytte NT's buslinje 973X/980. Billetter købt hos DSB gælder også i bus 973X/980 men kun på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn.

Under sporarbejdet udskifter Banedanmark 75 kilometer spor på den 80 kilometer lange strækning, 9 sporskifter og 11 overkørsler.

I ly af sporarbejdet renoverer eller udskifter Banedanmark desuden 25 broer på strækningen.

- Når arbejdet er overstået, får kunderne en gennemrenoveret bane, hvor risikoen for forsinkelser, er markant mindre end i dag, siger Tony Bispeskov, der lægger vægt på, at DSB har forsøgt at imødekomme kundernes ønsker under sporarbejdet.

- Vi lader eksempelvis regionaltogene om at betjene Aalborg Vestby. I stedet lader vi stopbusserne standse ved bybussernes stoppested på Vesterbro Torv. På den måde kan vi tilgodese rigtig mange af områdets studerende og skoleelever, siger han.

Se hvad sporarbejdet betyder for dig på www.rejseplanen.dk eller læs særkøreplanen her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip