Få overblik: Her får du de bedste tilbud på en bolig lige nu

Lejligheder. Foto: Netnyhederne.dk.

Boligmarkedet er fortsat presset, og rigtig mange boligsælgere har justeret prisen ned.

Men landet over er der store forskelle på hvor meget du kan spare ved at købe hus nu.

For selvom den seneste statistik fra boligsiden.dk fortæller om stigende priser i 4 ud af 5 regioner, er boligmarkedet stadigvæk mange steder købers marked, hvilket er ensbetydende med prisnedsættelser.

Men der er store geografiske forskelle på, hvor meget boligejerne sætter priserne ned, i bestræbelserne på at sælge huset.

Og der er ligeledes stor forskel på prisnedsættelserne de enkelte boligtyper imellem. Det viser en opgørelse boligsiden.dk har lavet for RealMæglerne Holding A/S.

De største prisnedsættelser oplever man blandt andelsboliger. Den gennemsnitlige andelsbolig er således sat 8 % ned i pris. Det er især i de mellemstore sjællandske byer, at priserne på andelsboliger er sat meget ned.

Således er priserne sat ned med 15-16 % i byer som Ringsted, Holbæk, Frederikssund og Vordingborg. I Kalundborg er der slået hele 18,8 % af priserne, mens Stevns topper listen med gennemsnitlige prisnedsættelser på 25,6 %.

Blandt landets villaer er den gennemsnitlige prisnedsættelse på 5 %. Igen er det øst for Storebælt man finder de største prisnedsættelser.

Guldborgsund topper listen med en gennemsnitlig prisnedsættelse på 11 %, efterfulgt af Vordingborg med en gennemsnitlig prisnedsættelse på 9,2 %.

De mindste prisnedsættelser finder man blandt ejerlejlighederne. Den gennemsnitlige lejlighed er således kun sat 3,7 % ned i pris.

Et resultat der stemmer fint overens med boligsiden.dk´s prisstatistik, der viser, at priserne på ejerlejligheder er steget de seneste 3 måneder i træk.

- Det er ikke tilfældigt, at man oplever de mindste prisnedsættelser på markedet for ejerlejligheder. Ejerlejligheder er første led i kæden på boligmarkedet, og det er her man først mærker en trendvending. Og med den rekordlave rente er interessen for ejerboliger stigende, og det giver sig i første omgang udslag i mindre prisnedslag for ejerlejligheder, siger direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Se listen over prisnedsættelserne i de enkelte kommuner her

 Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip