Få overblikket over DR's julekalendere

Om cirka 14 dage skriver vi 1. december og så er der ud over julerier i de danske hjem, også tid til at se julekalendere.

Og hos Danmarks Radio bliver ingen snydt, hvor der vises hele fire forskellige julekalendere.

DR Ramasjang sender klassiker

På Ramasjang sender DR ’Jul på Slottet’ for de små hver aften 17.30 - en vidunderlig klassiker som har det hele – romantik i forholdet mellem Prinsesse Miamaja og Prins Valentin, drama i krigen mod nabokongeriget Montania og humor med nisserne spillet af Allan Olsen og Ole Thestrup.

Og selvfølgelig sangen ”Det sørme, det sandt, december”.

’Jul på Slottet’ præsenteres hver aften af Shane Brox, der sammen med hunden Jakob skaber julestemning med lim, glimmer og saks.

DR Ultra smadrer juleplatter med lammekøller

På Ultra sender DR ’Jultra’ hver aften 19.20 – en nyproduceret julekalender med Nørderne.

Det er de samme ting, vi fisker frem jul efter jul, men nu kigger Nørderne på dem i et andet og sjovere perspektiv. Der gemmer sig nemlig masser af videnskab i julen, og der er masser af nye sjove måder, man kan bruge julens traditionelle ”rekvisitter” på. Man kan for eksempel smadre juleplatter med en frossen lammekølle, rulle brunkager ud med en damptromle, få rulletræet til at dreje rundt, så man selv kan sidde stille. Hver dag i julen laver Nørderne nye fantasifulde forsøg med julen og udfordrer hinanden i den store julekonkurrence.

’Pagten’, som også vises på DR1 genudsendes hver aften på Ultra kl 20.30.

På Ultra bliver venskabstemaet i ’Pagten’ foldet yderligere ud i det ugentlige program ’Ultra Live’ hver torsdag 18.10 og på dr.dk/ultra.

DR1 viser truslen mod nisserne

På DR1 sendes ’Pagten’ hver aften kl. 19.30

Pagten er en historie om at stå sammen og hjælpe hinanden, når det virkelig gælder og om at acceptere hinanden på trods af forskelligheder. Det er også et rigtigt juledrama med en isheks, som truer nissernes eksistens - jagten på en hemmelig pagt - og en række magiske prøver, som to børn, fra hvert sit univers, må igennem.

Den 12-årige skoledreng Malte og den jævnaldrende nissepige Lyda er den kombination af menneske og nisse, der er nødvendig for at finde frem til Pagten, hvis skjulested er beskyttet af tre magiske prøver. Deres mod og venskab bliver udfordret - og der bliver brug for deres særlige evner, hvis den onde isheks skal besejres, og et nyt og bedre fællesskab opstå.

’Pagtens’ er skrevet af Maya Ilsøe og blev sendt første gang i 2009.

Børnenes Ulandskalender knytter sig i år til ’Pagten’ og med papkalenderen får man et rødt venskabsarmbånd og en venskabspagt.

DR3 viser Kevin Bacon-film

DR3 laver ’6 degrees of Kevin Bacon’ på DR3. Vi viser 24 film fra den 1–24. december. Filmene er alle forbundne i maksimalt seks led med skuespilleren Kevin Bacon.

Idéen bag kommer fra den såkaldte Kevin Bacon-faktor. Den går ud på at vise, hvor mange led en hvilken som helst skuespiller er fra den amerikanske skuespiller Kevin Bacon.

Man kan se julekalenderne fra den 1. december.

//Mathias Aleksander Olsen, Danmarks Radio.

Dagens Gossip