Få svaret her: Hvorfor hedder det sødmælk?

Hvorfor hedder vores mælk egentlig det, som den gør?

Altså hvorfor lige sødmælk eller minimælk, og svarene har vi fundet hos Arla Foods i Aarhus.

Rikke Mandsholm, du er PR-manager hos Arla Danmark, hvorfor hedder det sødmælk?

- Ja, det er et godt og sjovt spørgsmål. Svaret finder vi tilbage i tiden, nemlig dengang man kun havde to slags mælk. Det var den sure, og så den der endnu ikke var blevet sur. Og da man kaldte den ene for den sure, ja så blev den anden kaldt den søde. Og deraf altså sødmælk, der har hængt ved lige siden, siger hun til Dagens.dk.

Hvad så med letmælken?

- Den er lidt nemmere - eller lettere. For da man lancerede letmælken, der jo har en lavere fedtprocent end sødmælken, lå det lige til højrebenet at kalde den letmælk. Lidt det samme som light.

Så er der skummetmælken?

- Den har en fedtprocent på kun 0,1, så her har man skummet stort set al fedtet væk, forklarer Rikke Mandsholm.

Tak, og sidste og nyeste medlem af mælkefamilien er minimælken, den må du lige forklare nærmere?

- Her bliver det lidt mere kompliceret. Minimælken er faktisk en skummetmælk, da den også indeholder ganske lidt fedt. Men det bliver jo forvirrende hvis vi har to typer mælk, som begge hedder skummetmælk. Derfor blev der fundet et andet navn, og her faldt valget altså på minimælk. Noget skulle den jo hedde, siger Rikke Mandsholm fra Arla til Dagens.dk.

Ud over de fire typer almindelig mælk, er der så andre nye på vej?

- Nej, ikke i denne del af mælkefamilien. Men vi lancerer jo løbende andre produkter som eksempelvis laktosefri- eller proteinberiget mælk, men det er en anden snak, lyder det fra vores mælkeekspert.

Så hermed er forkaringen om sødmælken og de øvrige mælketyper givet videre.

Dagens Gossip