Få svaret på 30 sekunder: Simpel test afslører, om du er et geni

Et forskerhold fra Boston University har i samarbejde med omkring 1.000 amerikanske idrætslærer opfundet en simpel test til at måle intelligens.

- Vi har i årevis haft en stærk mistanke om, at der eksisterer en sammenhæng mellem menneskets fysisk og selve psyken, men disse resultater har overrasket os alle, siger professor April O'neil fra Institute of Human Intelligence ved Boston Universitet.

Den danskfødte forsker har været en af de bærende kræfter bag den opsigtvækkende metode, der under stor mediebevågenhed blev præsenteret til en videnskabelig konference på Manhattan i begyndelsen af februar måned.

Selvom metoden - der kan udføres af alle på omkring 30 sekunder - kun er lidt over to måneder gammel, så har testen allerede slået den klassiske IQ-test af pinden som den bedste måde til at vurdere den menneskelige intelligens.

Læs også: Ny rapport afslører: Mænd føler sig truet af intelligente kvinder

På en ekstraordinær generalforsamling i Mensa, der er en forening for meget intelligente mennesker, vedtog et klokkeklart flertal i sidste uge den nye test som optagelseskrav.

Dagens.dk kan i samarbejde med April O'neil, der er født og opvokset på Randers-egnen, præsentere den sensationelle test, der på få øjeblikke vil afsløre, om du tilhører de cirka to procent af befolkningen, der er egnet til et medlemskab af Mensa.

Testen består af tre små fysiske udfordringer – man skal dog være over 14 år for at tage undersøgelsen.

1. Sæt dig i en stol og slap af i skuldrene. Træk vejret dybt. Prøv at se, om du kan blinke med dit ene øje, mens du gentagende gange forsøger at løfte det modsatte øjenbryn.

- Hvis deltageren er i stand til at udføre denne motoriske udfordring, så er det et klart tegn på en sjælden kropsmæssig forståelse i hjernen, siger April O'neil til Dagens.dk på en halvskidt Skype-forbindelse fra den amerikanske delstat Massachusetts.

2. Næste udfordring kræver, at du stiller dig op og står på ét ben.

Forsøg med den hånd, der er modsat dit bærende ben, om du kan røre ved storetåen på den fod, du står på.

Hvis muligt, så bliv stående sådan i lidt tid.

- De fleste mennesker vil have svært ved dette, men fårene skilles for alvor fra bukkene ved den trejde og sidste udfordring, forklarer April O'neil med en løgnagtig stemmeføring.

3. Prøv at se, om du kan røre din albue med hagen.

Hvis dette mod forventning er muligt, så skal du råbe 'aprilsnar' mindst 10 gange.

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

Dagens Gossip