Faaborg-Midtfyn Kommune lækkede borgeres CPR-numre

274 borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune har ved en fejl fået videregivet personfølsomme oplysninger. Oplysningerne stammer fra borgere, som har en hjælper ansat med løn fra kommunen, eller fra børn, der bliver passet af en plejefamilie. En svipser i et nyt lønsystem betyder, at de pågældende borgeres CPR-numre optræder på denne måneds lønsedler til plejefamilier, barnepiger, støttepersoner og handicaphjælpere. 

Hos Faaborg-Midtfyn Kommune beklager man fejlen, men maner til ro:

- Vi er rigtig kede af det og kan godt forstå, at borgerne er bekymrede set i lyset af den seneste tids mange sager om identitetstyverier. Men vi er heldigvis ikke kommet til at lægge CPR-numrene på nettet, så de flyver frit rundt i det offentlige rum. Det er kun et begrænset antal mennesker, der har fået tilsendt de følsomme oplysninger ved en fejl, siger Ellen Hansen, souschef i HRI ved Faaborg-Midtfyn Kommune, til Dagens.dk.

Faaborg-Midtfyn Kommune blev først opmærksomme på fejlen, da Danske Handicaporganisationer onsdag skrev et blev til socialudvalget. Hos Danske Handicaporganisationer ser man med alvorlige øjne på hændelsen:

- Det er efter vores overbevisning rigtig skidt. Det skaber bekymringer hos de mennesker, det er gået ud over. Personfølsomme oplysninger er i den grad en tillidssag, og nu skal borgerne gå og være nervøse over, om kommunen kan finde ud af at håndtere den slags oplysninger forsvarligt, siger formand Stig Langvad til Dagens.dk.

Kommunen oplyser, at de involverede personer har fået besked, og at der er truffet de nødvendige forholdsregler, så fejlen ikke gentager sig.

Dagens Gossip