Fåmælt Pind roser politiet for grænsekontrol

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Regeringen vil senere onsdag fortælle, om den midlertidige grænsekontrol bliver forlænget. Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) på vej ind til et samråd i Folketingets retsudvalg.

Her skal Pind blandt andet forklare, hvilke økonomiske konsekvenser grænsekontrollen har for politiet.

- Vi har et dygtigt og meget professionelt politi i Danmark, siger han på vej ind til samrådet.

Til spørgsmålet om, hvorvidt grænsekontrollen har konsekvenser for politiets arbejde andre steder i landet, siger han.

- Det er en afvejning. Det er klart, at når man ikke har politifolk det ene sted men det andet sted, så har det en indvirkning, men indtil videre har den indvirkning været begrænset.

Han afviser dog at forholde sig til, om grænsekontrollen har haft den ønskede effekt.

Det vakte ellers opsigt, da ministeren efter bare et døgns grænsekontrol konkluderede på det sociale medie Twitter, at grænsekontrol førte til flere asylansøgninger.

- Jeg skrev også, men det er måske blevet lidt overset, at nu måtte vi se tiden an.

- Jeg synes, at de ganske få ting, jeg har sagt om det her, er pustet op til en størrelse, det ikke kan bære, siger han.

Regeringen har efter sigende onsdag morgen besluttet, om kontrollen skal forlænges. Men hverken Søren Pind eller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil afsløre, hvad beslutningen er blevet.

De siger begge, at den offentliggøres senere onsdag. Pind vil heller ikke fortælle, om han personligt har talt for at forlænge grænsekontrollen.

/ritzau/